Japán szájt | ·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
| |
Naptár |
| H |
K |
S |
C |
P |
S |
V |
| |
|
|
|
1 | 2 | 3 | | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
 | |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Szani Vendég

|
Elküldve: 2003 Dec. 19. (Pént.) 7:18 pm Hozzászólás témája: Szaké |
|
|
Szijasztok! Nem tudjátok hol lehet szakét venni vhol? Egy teljes üveggel? Most már egy hónapja keresgélek és a legtöbb helyen azt sem tudják mirõl beszélek vagy hogy mi az a szaké... Abban bízom ti talán tudtok nekem segíteni. Elõre is köszönöm Szani |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
misi Adminisztrátor

Csatlakozott: Aug 12, 2003 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2003 Dec. 22. (Hétf.) 10:22 pm Hozzászólás témája: Szaké |
|
|
Hello,
Mint minden japánnal kapcsolatos étel/ital beszerzésénél két féle /mindig érvényes/ variáció létezik.
1. Behozatod valamelyik ismerõsöddel /ha van/ japánból -nagyobb mennyiségben-. Ez szokott a legkevésbé bejönni, mert általában pont akkor nem megy ki senki, vagy ha a kint lakó ismerõsödtõl postai úton kérsz egyet, az meg hetekbe telik, hogy ide érjen, ráadásul elég sokba is kerül.
2. Megkérdezed az egyik magyarországi japán étteremben, hogy õk honnan szerzik be. Ha ezt a titkot nem akarják veled megosztani, akkor is még vehetsz tõlük /elvitelre/, ami sajnos nem olcsó mulatság.
+1. Végül egy gyakorlati /talán a legjobban használható/ válasz:
A Nagyvásárcsarnok alagsorában van egy kínai bolt, ahol minden féle ázsiai étel/ital-t lehet venni. Itt nem biztos, hogy van szaké, de érdemes megnézni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szani Vendég

|
Elküldve: 2003 Dec. 28. (Vas.) 12:13 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nos nincsenek japán vagy japánban élõ ismerõseim, csak olyanok akik ki vágynak japánba velük viszont sajna nem vagyok kisegítve. A helyzet az, hogy nem ismerek japán éttermet. Pécsi vagyok, ahol van összvissz 4-5 kínai étterem és kész, és ugyan Pesten tanulok nem vagyok túl ismerõs arrafele (japán éttermileg meg pláne nem).
Hol találok japán éttermet?
Egyébként az ázsia centerben találtam egy kínai élelmíszer boltot, ahol kaptam - állítólag - rízsbort, de elég kétes kinézete van, és az ára is...egy import borhoz képest rémesen olcsó volt.
Köszönöm az infot, amint visszamegyek Pestre megnézem.
Szani |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
misi Adminisztrátor

Csatlakozott: Aug 12, 2003 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2003 Dec. 29. (Hétf.) 9:38 pm Hozzászólás témája: Éttermek |
|
|
Budapesten elég sok japán étterem van.
Íme egy pár:
1. Fuji japán étterem (Bp. II. Csatárka u. 54.)
2. WabiSabi étterem és teázó (Bp. XIII. Visegrádi utca 2.)
3. Négy évszak japán étterem (Bp. II. Zsigmond tér)
Akiknek van weblapjuk, azokat hozzáadtam a Link adatbázishoz. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ivanuska Vendég

|
Elküldve: 2004 Dec. 28. (Kedd.) 5:26 pm Hozzászólás témája: Re: Szaké |
|
|
nalunk a faluban nem lehet szaket venni, de a harom ABC-bol ketten is felajanlottak, hogy ha kell nekem, akkor megrendelik,es egy heten belul megkapom.
A halon elkezdtem keresni, es eleg sok helyen talaltam. Pl. a www.netpincer.com -on keresztul rendelhetsz. Itt beszállítónként eltérõ a kínálat. Mondjuk a Sushi Futár a 0,75 L-es szakét 4500 Ftért viszi ki Bp-en, és a 1 literes Umeshu-t (szilvabor) 5600 Ft-ért.
Most néztem meg, hogy ha pécsi címet írok be (ahol te vagy), akkor csak 5 pizzálda (sic!) jelenik meg, és egyikben sincsen szaké. Szerintem vadássz magadnak elõször egy olyan helyet, ahol kaphatnál szakét (pl. Budapesten a www.netpincér.com +Sushi futár, vagy Bambuszliget étterem stb.). A Bambuszligetben pl. a szaké és az umeshi szilvabor egyaránt 1400 Ft/l. Utánvétellel valószínüleg nem fognak küldeni, de talán pár telefon vagy e-mail váltással egy "elõre fizetés - aztán küldés" megoldható, vagy keress valaki (akár a neten) aki arra lakik vagy arra jár - és megveszi, majd elküldi neked.
Sok sikert
Takebayashi Restaurant - Bambuszliget Japán étterem
1056 Budapest, Belgrád rkp. 18.
Asztalfoglalás:(06-1)318-1144
www.takebayashi.hu, www.bambuszliget.hu
1ébként a szaké szürcsölése csökkenti a koleszterinszintet
http://www.szaku.hu/index.php?option=content&task=view&id=114&Itemid=68 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|
|
|
|