Japán szájt | ·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
| |
Naptár |
| H |
K |
S |
C |
P |
S |
V |
| |
|
|
|
1 | 2 | 3 | | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
 | |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Macisz70 Vendég

|
Elküldve: 2004 Jún. 14. (Hétf.) 10:20 am Hozzászólás témája: UTAZÓI szótár |
|
|
Ide a legfontosabb szavakat, mondatokat kérem
Magyar-Japán forditásban.
A Japán képirásból legfeljebb a nagyon lényegesek.
ÉS a kiejtést röviden, hogy melyik betüt vagy betükapcsolatott kell röviden vagy netán hosszan ejteni.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
misi Adminisztrátor

Csatlakozott: Aug 12, 2003 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2004 Jún. 14. (Hétf.) 1:47 pm Hozzászólás témája: Re: UTAZÓI szótár |
|
|
Örömmel látom, hogy sikerült regisztrálnod magad Macisz.
| Macisz70 írta: |
| Ide a legfontosabb szavakat, mondatokat kérem |
És mik a legfontosabbak?
Ez mindenkinek más és más. Így erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni.
Amennyiben tervezed, hogy kimész japánba pár hétre és valahogyan meg is szeretnél nyilvánulni, akkor viszont keményen el kell kezdeni a japán tanulást. Ez lehet akár pár szó is...
Olvasd el, a többi fórum témát. mcflassh egész jó kis oldalt ajánlott, éppen most néztem. Fel is vettem a linkek közé: IPL Kidspace
Legyen valami fogalmad a japán írásmódról. Nézd át az Ismertetõket itt a Japán szájton. Töltsd le a Hiragana és Katakana táblázatokat. Ott melléjük van írva a kiejtés is.
Tanulmányozd végig a linkeket és nézd át jó alaposan a Japán szájtot. Elég sok információ van itt csak keresni kell.
Minden lehetõség megvan, hogy az Interneten keresztül egy-két hétre elegendõ szókincset elsajátíts.
Sajnos a japán nyelvoktató weblapok többsége angol nyelvû (szerencsére vannak már magyarok is). Amennyiben nem vagy tisztában az angollal, használd itt a SZTAKI szótárt. Ezért van!
Sok sikert! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Macisz70 Vendég

|
Elküldve: 2004 Jún. 14. (Hétf.) 10:29 pm Hozzászólás témája: Re: UTAZÓI szótár |
|
|
| Idézet: |
És mik a legfontosabbak?
Ez mindenkinek más és más. Így erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni.
|
Hát igen, ezt jobban is kifejthettem volna.
Ezért most pótolom:
jó reggelt; jó napot; jó estét; jó északát; köszönöm; WC; nyitva-zárva; metró; busz; vonat; kulcs; tötülközõ; anyám; én
Japánul a számok: 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12,13,14,15,17,20,30,40, ..., 100, 1000, 10000
Mondatok:
Menyibe kerül?
Kérem írja le.
Nem értem.
Hogyan kell Japánul mondani?
Õ az édesanyám.
Ezekre vagy ilyenekre gondoltam. Sajnos az angol tudásom szinte egyenlõ a nullával, de ettõl függetlenül járom a világot. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
misi Adminisztrátor

|
Elküldve: 2004 Jún. 15. (Kedd.) 10:24 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Macisz70,
Nem tudom milyen operátor vagy te pontosan, de ha az informatikai ágban dolgozol, akkor had éljek egy ott sokat használt kifejezéssel: RTFM!!!
Ezt nem negatív értelemben mondom, mert van ennek a rövidítésnek rossz jelentése is, hanem hogy ez az egyetlen helyes út számodra.
Fogadni mernék nem látogattál el az „IPL Kidspace” weblapjára!
Ott mindössze ki kellett volna választanod a „Japanese for Travelers” (Japán alapszavak turistáknak – ha érthetõen magyarra akarom fordítani) menüpontot. Ott kiválasztod mondjuk a számokat (Numbers) és ott oda van már írva minden, még azt is megtudhatod hogyan írják kandzsival (ha elolvastad az ismertetõket, akkor már azt is tudod mi a kandzsi!). Ha nem csak látni akarod, hanem hallani is, akkor sincs semmi gond. Letöltöd az ingyenes RealPlayer-t (http://www.real.com) és ha rákattintasz a szövegekre hallani is fogod. Ennyi!
Ha ezek után is van olyan szó, amit nem találtál meg, akkor írj és megpróbálok segíteni.
Bár most így gyorsan a „tötülközõ” nem jutna eszembe.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Macisz70 Vendég

|
Elküldve: 2004 Jún. 16. (Szer.) 10:07 am Hozzászólás témája: |
|
|
Szevasz misi!
Nem tudom mit jelent az "RTFM", de nem is érdekel!
Az operátor szó az informatikában - szerintem - tudod mitcsinál.
| Idézet: |
| Fogadni mernék nem látogattál el az „IPL Kidspace” weblapjára! |
Vesztenél, mert jártam ott. CSak hát angolul nem tudok és nem csak én, hanem sokan mások is vannak igy.
Ezért úgy gondoltam, ha már JAPÁN SZÁJT ezzel segithetne azokon akik a magyar nyelven kivül nem beszélnek más nyelven, de azért azokat az alapvetõ szavakat - amiket az elözõ irásomban leirtam - ismerni szeretne, esetleg megtanulni.
UDV. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
misi Adminisztrátor

|
Elküldve: 2004 Jún. 16. (Szer.) 6:22 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Úgy látom az elõzõ hozzászólásom egy kicsit mélyen érintett téged.
Egyáltalán nem ez volt a célom vele, de azt még mindig nem tudom felfogni mi olyan nehéz abban, hogy kiszótárazod azokat a szavakat amiket keresel angolra; majd megnézed a IPL Kidspace-en ezeket. Ráadásul a kifejezések, amiket keresel, nap, mint nap használatosak az angol nyelvben. És ugyebár Te járod a világot; tehát ez is csak elõnyödre szolgálna…
| Macisz70 írta: |
Ezért úgy gondoltam, ha már JAPÁN SZÁJT ezzel segithetne… |
Ezt akkor el is várhatnád, ha én kapnék valami támogatást a Japán szájt-ért.
Se te se mások nem gondolják úgy hogy segíteni kéne a szájt mûködésén –akár anyagilag akár máshogy-, hanem szimplán csak elvárjátok, hogy választ kapjatok ingyen és bérmentve (Szokásosan: Tisztelet a kivételnek!).
Mivel én nem vagyok egy rosszindulatú ember –legalábbis én így gondolom, de nyugodtan cáfold meg ha akarod- elküldöm neked a japán szógyûjteményem egy részét, amiben ezek a szavak szerepelnek. Ez szépen ki van dolgozva és a szavak mellé oda van írva az is hogyan kell kiejteni õket. Ehhez viszont töltsd le a JWPce-t. Ugyanis e nélkül nehezen tudod használni.
A Fórumra szimplán azért nem rakom ki, mert -véleményem szerint- nem ide valóak. Majd ha lesz idõm kirakom valahova a szájtra. Mondjuk az Ismertetõk részbe.
U.I.: Küldj privát üzenetet nekem a szájton belül (Üzeneteim menüpont alatt), amiben leírod az E-mail címedet, ugyanis az Adminisztrátori jogaimat nem arra akarom használni, hogy mások E-mail címeit lesem el. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Macisz70 Vendég

|
Elküldve: 2004 Jún. 29. (Kedd.) 10:15 am Hozzászólás témája: |
|
|
Van egy kisalakú könyvsorozat a "kapd elõ" cimû. Ez több nyelvben kapható, minden nyelv 1-1 könyvecske. Igy Japán kapd elõ cimen is van. Ezt a sorozatot ismerem és nagyon jónak tartom a következõ miatt:
-kicsi nyelvi, kiejtési tályékoztató;
-kicsi nyelvi történelem;
-kicsi ország történelem;
-szavak és mondatok amik témákra van osztva;
- és kicsi szótár . |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|
|
|
|