Japán szájt

RSS  

Japán szájt

· Főoldal
· Archívum
· AvantGo (PDA)
· Beállításaim
· Cikkek
· Fórum
· GYIK
· Ichi Ryu Kai (Iaido)
· Keresés
· Letöltések
· Linkek
· Naptár
· Rovatok
· Szavazások
· Szótár
· Top 10
· Üzeneteim
· Videók

Médiapartnerünk

CSEPPEK.hu
A mindennapi média

Naptár

<< 2026. május

H K S C P S V
        123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Valutaváltó

Váltandó:

=

SZTAKI szótár

Keresett szó:

Kis-/nagybetű nem számít
Ékezet nem számít
Táblázat készítése

Japán szájt: Fórum

GYIKGYIK   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   RSSRSS   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

UTAZÓI szótár

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nyelvtan
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Macisz70
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 14. (Hétf.) 10:20 am    Hozzászólás témája: UTAZÓI szótár Hozzászólás az előzmény idézésével

Ide a legfontosabb szavakat, mondatokat kérem

Magyar-Japán forditásban.

A Japán képirásból legfeljebb a nagyon lényegesek.

ÉS a kiejtést röviden, hogy melyik betüt vagy betükapcsolatott kell röviden vagy netán hosszan ejteni.

Question Idea Arrow Idea Exclamation
Vissza az elejére
misi
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 14. (Hétf.) 1:47 pm    Hozzászólás témája: Re: UTAZÓI szótár Hozzászólás az előzmény idézésével

Örömmel látom, hogy sikerült regisztrálnod magad Macisz.

Macisz70 írta:
Ide a legfontosabb szavakat, mondatokat kérem

És mik a legfontosabbak? Cool
Ez mindenkinek más és más. Így erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni.

Amennyiben tervezed, hogy kimész japánba pár hétre és valahogyan meg is szeretnél nyilvánulni, akkor viszont keményen el kell kezdeni a japán tanulást. Ez lehet akár pár szó is... Wink

Olvasd el, a többi fórum témát. mcflassh egész jó kis oldalt ajánlott, éppen most néztem. Fel is vettem a linkek közé: IPL Kidspace
Legyen valami fogalmad a japán írásmódról. Nézd át az Ismertetõket itt a Japán szájton. Töltsd le a Hiragana és Katakana táblázatokat. Ott melléjük van írva a kiejtés is.
Tanulmányozd végig a linkeket és nézd át jó alaposan a Japán szájtot. Elég sok információ van itt csak keresni kell.

Minden lehetõség megvan, hogy az Interneten keresztül egy-két hétre elegendõ szókincset elsajátíts.

Sajnos a japán nyelvoktató weblapok többsége angol nyelvû (szerencsére vannak már magyarok is). Amennyiben nem vagy tisztában az angollal, használd itt a SZTAKI szótárt. Ezért van!

Sok sikert!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Macisz70
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 14. (Hétf.) 10:29 pm    Hozzászólás témája: Re: UTAZÓI szótár Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
És mik a legfontosabbak? Cool
Ez mindenkinek más és más. Így erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni.

Hát igen, ezt jobban is kifejthettem volna. Sad

Ezért most pótolom:

jó reggelt; jó napot; jó estét; jó északát; köszönöm; WC; nyitva-zárva; metró; busz; vonat; kulcs; tötülközõ; anyám; én

Japánul a számok: 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12,13,14,15,17,20,30,40, ..., 100, 1000, 10000

Mondatok:
Menyibe kerül?
Kérem írja le.
Nem értem.
Hogyan kell Japánul mondani?
Õ az édesanyám.

Ezekre vagy ilyenekre gondoltam. Sajnos az angol tudásom szinte egyenlõ a nullával, de ettõl függetlenül járom a világot.
Vissza az elejére
misi
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 15. (Kedd.) 10:24 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Macisz70,

Nem tudom milyen operátor vagy te pontosan, de ha az informatikai ágban dolgozol, akkor had éljek egy ott sokat használt kifejezéssel: RTFM!!!

Ezt nem negatív értelemben mondom, mert van ennek a rövidítésnek rossz jelentése is, hanem hogy ez az egyetlen helyes út számodra.

Fogadni mernék nem látogattál el az „IPL Kidspace” weblapjára!
Ott mindössze ki kellett volna választanod a „Japanese for Travelers” (Japán alapszavak turistáknak – ha érthetõen magyarra akarom fordítani) menüpontot. Ott kiválasztod mondjuk a számokat (Numbers) és ott oda van már írva minden, még azt is megtudhatod hogyan írják kandzsival (ha elolvastad az ismertetõket, akkor már azt is tudod mi a kandzsi!). Ha nem csak látni akarod, hanem hallani is, akkor sincs semmi gond. Letöltöd az ingyenes RealPlayer-t (http://www.real.com) és ha rákattintasz a szövegekre hallani is fogod. Ennyi!

Ha ezek után is van olyan szó, amit nem találtál meg, akkor írj és megpróbálok segíteni.
Bár most így gyorsan a „tötülközõ” nem jutna eszembe. Wink
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Macisz70
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 16. (Szer.) 10:07 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szevasz misi!

Nem tudom mit jelent az "RTFM", de nem is érdekel! Exclamation
Az operátor szó az informatikában - szerintem - tudod mitcsinál.

Idézet:
Fogadni mernék nem látogattál el az „IPL Kidspace” weblapjára!

Vesztenél, mert jártam ott. CSak hát angolul nem tudok és nem csak én, hanem sokan mások is vannak igy.
Ezért úgy gondoltam, ha már JAPÁN SZÁJT ezzel segithetne azokon akik a magyar nyelven kivül nem beszélnek más nyelven, de azért azokat az alapvetõ szavakat - amiket az elözõ irásomban leirtam - ismerni szeretne, esetleg megtanulni. Rolling Eyes

UDV.
Vissza az elejére
misi
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 16. (Szer.) 6:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Úgy látom az elõzõ hozzászólásom egy kicsit mélyen érintett téged.
Egyáltalán nem ez volt a célom vele, de azt még mindig nem tudom felfogni mi olyan nehéz abban, hogy kiszótárazod azokat a szavakat amiket keresel angolra; majd megnézed a IPL Kidspace-en ezeket. Ráadásul a kifejezések, amiket keresel, nap, mint nap használatosak az angol nyelvben. És ugyebár Te járod a világot; tehát ez is csak elõnyödre szolgálna…

Macisz70 írta:

Ezért úgy gondoltam, ha már JAPÁN SZÁJT ezzel segithetne…

Ezt akkor el is várhatnád, ha én kapnék valami támogatást a Japán szájt-ért.
Se te se mások nem gondolják úgy hogy segíteni kéne a szájt mûködésén –akár anyagilag akár máshogy-, hanem szimplán csak elvárjátok, hogy választ kapjatok ingyen és bérmentve (Szokásosan: Tisztelet a kivételnek!).

Mivel én nem vagyok egy rosszindulatú ember –legalábbis én így gondolom, de nyugodtan cáfold meg ha akarod- elküldöm neked a japán szógyûjteményem egy részét, amiben ezek a szavak szerepelnek. Ez szépen ki van dolgozva és a szavak mellé oda van írva az is hogyan kell kiejteni õket. Ehhez viszont töltsd le a JWPce-t. Ugyanis e nélkül nehezen tudod használni.
A Fórumra szimplán azért nem rakom ki, mert -véleményem szerint- nem ide valóak. Majd ha lesz idõm kirakom valahova a szájtra. Mondjuk az Ismertetõk részbe.

U.I.: Küldj privát üzenetet nekem a szájton belül (Üzeneteim menüpont alatt), amiben leírod az E-mail címedet, ugyanis az Adminisztrátori jogaimat nem arra akarom használni, hogy mások E-mail címeit lesem el.
Vissza az elejére
Macisz70
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 29. (Kedd.) 10:15 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Van egy kisalakú könyvsorozat a "kapd elõ" cimû. Ez több nyelvben kapható, minden nyelv 1-1 könyvecske. Igy Japán kapd elõ cimen is van. Ezt a sorozatot ismerem és nagyon jónak tartom a következõ miatt:

-kicsi nyelvi, kiejtési tályékoztató;
-kicsi nyelvi történelem;
-kicsi ország történelem;
-szavak és mondatok amik témákra van osztva;
- és kicsi szótár .
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nyelvtan Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Amennyiben külön nem jelezzük, úgy a honlapon használt logók, cikkek, szövegek és védjegyek tulajdonosai minden jogot fenntartanak. Minden hozzászólás a szerzõk tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalunk felelõsséget a hozzászólások tartalmáért.
© 2003-2012 Balassy Mihály
Rólunk | Partnereink | Kapcsolat