Japán szájt

RSS  

Japán szájt

· Főoldal
· Archívum
· AvantGo (PDA)
· Beállításaim
· Cikkek
· Fórum
· GYIK
· Ichi Ryu Kai (Iaido)
· Keresés
· Letöltések
· Linkek
· Naptár
· Rovatok
· Szavazások
· Szótár
· Top 10
· Üzeneteim
· Videók

Médiapartnerünk

CSEPPEK.hu
A mindennapi média

Naptár

<< 2026. május

H K S C P S V
        123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Valutaváltó

Váltandó:

=

SZTAKI szótár

Keresett szó:

Kis-/nagybetű nem számít
Ékezet nem számít
Táblázat készítése

Japán szájt: Fórum

GYIKGYIK   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   RSSRSS   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

szintén nyelv
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nyelvtan
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
imeta
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Feb. 23. (Hétf.) 6:19 pm    Hozzászólás témája: szintén nyelv Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos, úgy látom, nem igazán döngetnek a forumon.... Wink

Mivel nem jöttem rá, hogy a ... kell hozzászólást létrehozni (ilyen GyIk.- gyakori idiota kölyök-) vagyok, egyszerûbbnek látszott, csinálni egy témát.

Az én kérdésem nagyon egyszerû lenne.
kb. egy éve elkezdtem aikidozni egy Pesti dojoban, de sajnos még mindig gondban vagyok azzal, hogy mit is mondanak....
Sad

szóval alapszinten szeretnék japánul megtanulni, de amit a neten találtam...
szóval katasztrófa.
Ha nem akarsz bölcsész lenni, vagy nyelvizsgázni, máris meg vagy lõve (az anyagi vonzatokról ne is beszéjünk)

mivel ez egy japán szájt lenne, gondoltam megkérdezem (a fórum "tömegébe" vetve magam) hogy nincs e valakinek ötlete, vagy csak pusztán tapasztalata a japán nyelvoktatással kapcsolatban.

KÖSZI!
Vissza az elejére
misi
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004 Feb. 23. (Hétf.) 11:23 pm    Hozzászólás témája: Re: szintén nyelv Hozzászólás az előzmény idézésével

imeta írta:
Nos, úgy látom, nem igazán döngetnek a forumon.... Wink

Ez csakis azért van, mert még nincsen igazán bejáratva. Wink
A weblapot egyébként egész sokan nézegetik...

imeta írta:
Mivel nem jöttem rá, hogy a ... kell hozzászólást létrehozni (ilyen GyIk.- gyakori idiota kölyök-) vagyok, egyszerûbbnek látszott, csinálni egy témát.

Pontosan így kell csinálni!

Ha már Gy.I.K. akkor legyen az: A fórumnak saját Gy.I.K.-je van, ezt a felsõ menüsorból érheted el. (Természetesen csakis a Fórumból.)

imeta írta:
mivel ez egy japán szájt lenne, gondoltam megkérdezem (a fórum "tömegébe" vetve magam) hogy nincs e valakinek ötlete, vagy csak pusztán tapasztalata a japán nyelvoktatással kapcsolatban.

Én személy szerint a Japán alapítványt ajánlanám. Éppen most indítottak egy kezdõ nyelvtanfolyamot. Az értesítõ levelet sajnos kidobdtam, így az idõpontot már nem tudom ide leírni, de ha elmész hozzájuk biztos bõvebb információval szolgálhatnak ott a könyvtárosok.

Üdv,
Misi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Xaga
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Ápr. 01. (Csüt.) 2:59 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is szeretnék megtanulni japánul de nekem a Japán Alapítvány nem jöhet szoba mivel nem vagyok pesti.
Nem tud vki olyan oldalakat ahol nyelvleckék vannak??? pl:http://www.japanese-online.com/
Vissza az elejére
misi
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004 Ápr. 01. (Csüt.) 9:29 pm    Hozzászólás témája: Japán nyelvtanulás Hozzászólás az előzmény idézésével

Elõször töltsed le a Japán szájról a JWPce és KTutor programokat. Ezek sokat segítenek a japán tanulásban, ráadásul magyar nyelvûek.

Felraktam a linkek közé pár újabb nyelvoktató weboldalt is (Japanese language learning tools, Japanese Language Proficiency Test, Studying Japanese). Ott van még továbbá a „The Kanji Site” is.

A magyarok közül a „Tamino online szótár”-t nézd meg.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
mcflassh
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Máj. 26. (Szer.) 6:57 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

holla!
én is a http://www.japanese-online.com/ "segítségével" fogtam hozzá autodidakta módon a nyelvtanuláshoz, egy bizonyos szintre sztem el lehet jutni, fõleg a KTutorral együtt használva, milliószor hallgatva a leckékhez járó audiofile-okat... természetesen korántsem elég, de legalább lesz mire alapozni... Very Happy
olyan site-ot még sajna nem találtam, ahol a nyelv1 magyar, nem pedig angol, habár a http://www.animevilag.hu/ -n a japanese-online elsõ 5 leckéjét lefordították magyarra, de a kanji-któl már úgy tûnik megijedtek, holott a "romaji" átirat is megtalálható minden Lesson-ben... Razz

misi, tehát azt mondod, hogy aki nem pesti, annak nincs lehetõsége nem interaktív módon tanulni a nyelvet? Crying or Very sad

én már arra is gondoltam, h bemegyek egy harcmûvészeti iskolába, és addig nyavajgok, míg tanítani nem kezd valaki... Laughing egyéb ötlet?
bye
Vissza az elejére
mcflassh
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Máj. 27. (Csüt.) 12:41 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

holla!

na itt van még egy darabka info:
http://www.ipl.org/div/kidspace/hello/japanese.html

Japanese Characters

Kanji for Kids
Katakana for Kids
Hiragana for Kids

Learning Japanese

Japanese for Travelers
Weekly Japanese Lessons
Talk Japanese
Beginner Level Japanese Course
Easy Web Japanese
Japanese-Online: Lesson 1
Sushi Vocabulary
Voyager Audio Greeting in Japanese
Jeffrey's Japanese-English Dictionary
About.Com: Japanese Language

Japanese Culture

An Overview of the History of the Japanese Language
Timeline of Japanese History
Nihon-no-Kotowaza: Japanese Proverbs
Kabuki for Everyone
Joseph Wu's Origami Page
A Beginner's Guide to Japan
Before You Eat interactive quiz: Learn the Japanese Dining Etiquette
Schauwecker's Guide to Japan: Table Manners
Library of Congress: Japan Country Study
CIA World Factbook: Japan

cuki kis linkek, amennyiben valaki nem ijed meg a nehézségektõl... Very Happy

jó böngészést... Exclamation
Vissza az elejére
Xaga
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 02. (Szer.) 12:25 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szép, szép. Köszi a linket.
Vissza az elejére
mcflassh
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 05. (Szomb.) 12:42 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Xaga írta:
Szép, szép. Köszi a linket.

kedves egészségedre.
Vissza az elejére
mcflassh
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 07. (Hétf.) 1:50 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

holla!

segédanyagok rendelése, várárlása:

http://www.tiszanet.hu/japanese/magyar.htm

szír kis cuccokkat akarnak rásózni az emberekre, ha az ember kifizeti... Shocked ... uhh
Vissza az elejére
mcflassh
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 07. (Hétf.) 1:58 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Shocked az a szír ott zsír... Embarassed
Very Happy
Vissza az elejére
misi
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 14. (Hétf.) 2:09 pm    Hozzászólás témája: Pesten tanulás... Hozzászólás az előzmény idézésével

mcflassh írta:

misi, tehát azt mondod, hogy aki nem pesti, annak nincs lehetõsége nem interaktív módon tanulni a nyelvet? Crying or Very sad

Elnézésedet kérem mcflassh, hogy ilyen késõn válaszolok. Csak tudod... Cool Inkább nem magyarázkodok.
Ráadásul pont veled: A jelenleg legaktívabb felhasználóval! Very Happy

Szóval. Kétségtelenül könnyebb Budapesten bármilyen nyelvet tanulni, így van ez a japánnal is. Viszont aki meg Párizsban lakik annak meg még könyebb. Crying or Very sad
Azért nem kell ennyire elkeseredni. Keresni kell a lehetõségeket.
Itt van például a JOCV, a japán önkéntes szolgálat. Japánok jönnek ide Magyarországra, hogy oktassanak valamit. Ráadásul ezt többnyire a japán kormány álja, nem pedig a magyar. Õk fizetik az önkénteseket is.
Általában kint japánban azok jelentkeznek erre, akiknek vagy éppen nincs állásuk vagy meg szeretnének ismerni egy másik országot is. Így aztán mindenféle témában jönnek ide a legkülönbözõbb helyekre (akár kisebb falvakba is). Van itt aki japán nyelvet oktat, de van aki Baseball-t, mint japán tradicionális sportot. Laughing
Mondanom se kell, ha egy ilyet elcsípsz már nyerõ vagy. Általában nem is kérnek sok pénz a tanításért, mondjuk azért mert nem hivatalos nyelvtanárok vagy éppen mert a JOCV bõségesen megfizeti õket. Ráadásul mit csináljanak szegények itt a szabadidõjükben? Még az országot se lehet hivatalosan elhagyniuk, amíg tart a szerzõdésük! Wink Persze ezt általában megszegik és kimennek Bécsbe...
Vissza az elejére
Xaga
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 22. (Kedd.) 8:15 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
Itt van például a JOCV, a japán önkéntes szolgálat.

Érdekes, van vmi link ahol több infót lehet találni?

Nem tud vki olyan oldalt/táblázatot ahol a hiragana és katakana "leírásának" módszere van. (milyen írányba kell húzni a vonalakat stb. vmi hasonló mint amin megtanították nekünk a latin betük írásást)
Vissza az elejére
zsu
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Jún. 25. (Pént.) 9:34 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!

Ha valaki kezdo, vagy majdnem kezdo es szeretne japanul tanulni, forduljon bizalommal hozzam:)

cimem: zsu@palacsinta.com
Vissza az elejére
mcflassh
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Júl. 05. (Hétf.) 4:36 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:

Nem tud vki olyan oldalt/táblázatot ahol a hiragana és katakana "leírásának" módszere van. (milyen írányba kell húzni a vonalakat stb. vmi hasonló mint amin megtanították nekünk a latin betük írásást)

na, az nekem is kellene, mert csak a kanji szabályai vannak meg...
még az is lehet, hogy zsuhoz fordulok...
Vissza az elejére
zsu
Vendég

HozzászólásElküldve: 2004 Júl. 05. (Hétf.) 9:11 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ez egy jo kanás oldal:
http://www.sf.airnet.ne.jp/~ts/japanese/

udv:zs
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nyelvtan Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Amennyiben külön nem jelezzük, úgy a honlapon használt logók, cikkek, szövegek és védjegyek tulajdonosai minden jogot fenntartanak. Minden hozzászólás a szerzõk tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalunk felelõsséget a hozzászólások tartalmáért.
© 2003-2012 Balassy Mihály
Rólunk | Partnereink | Kapcsolat